Sertéskocsonya más módon recept

Sertéskocsonya más módon recept

Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús (az előbbi recept szerint),
50 dkg nyers füstölt hús (lehet sonka, tarja vagy csülök),
30 dkg vegyes leveszöldség,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint bors,
só.

Elkészítés:

      A húsokat letisztítjuk, váltott vízben többször átmossuk, és feldarabolva az előzőleg legalább 24 óra hosszat hideg vízben áztatott füstölt hússal együtt csak annyi sótlan vízbe tesszük (mert a füstölt hús sós!), amennyi szűken ellepi. Majdnem puhára főzzük. Ezután a megtisztított, és karikákra vágott zöldséget, a reszelt vöröshagymát és a szétzúzott fokhagymát is hozzátesszük. A törött borssal meghintjük, és olyan puhára főzzük, hogy a csontok kicsússzanak belőle. Ezután metéltre vágjuk, és a zöldséggel együtt formába tesszük. A levét rászűrjük. Megdermesztjük, és felszeletelve tálaljuk.

vissza a főoldalra