Sertéskocsonya 3. recept

Recept elkészítése:

Sertéskocsonya 3. recept

Elkészítés:

      1 kg megtisztított kocsonyahúst, a fejből az orrcsontot is kiszedve, bő, hideg vízben főzni kezdjük. Ha felfőtt, sózzuk, habját leszedve belerakunk 10-15 egész borsot, 1 nagy fej vöröshagymát héjastól. Lazán lefedve, kis lángon, lassú, gyöngyöző forrással puhára főzzük. Ha puhulni kezd, belerakunk 1 fej zúzott fokhagymát, 1-2 cseresznyepaprikát. Még fél órát főzzük. Ha kész, a tűzről levéve leülepítjük, zsírtalanítjuk, óvatosan merve a lét, átszűrjük. A húst kicsontozva tálkákba rakjuk, ráöntve a langyos lét, megdermesztjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: