Parasztos kocsonya recept

Recept elkészítése:

Parasztos kocsonya recept

Hozzávalók:
2,5 kg kocsonyahús bőrkével,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
néhány szem bors,
pirospaprika.

Elkészítés:

      A megtisztított húsokat hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, a vizet leöntjük róla, és újból öntünk rá 2 litert. Ha forrni kezd, a habját leszedjük, beletesszük a hagymákat, a fűszereket, és lassan puhára főzzük. Ha a hús leválik a csontról, a levet leszűrjük, és hideg helyre tesszük, hogy zsírját könnyen leszedhessük. Majd újra megmelegítjük, és vászonruhán átszűrjük, közben a fejhúst leszedjük a csontról, a lábakat az ízületeknél elvágjuk, és mély tányérokba szétrakjuk. Rászedjük a leszűrt levet, és hűvös helyre tesszük. Ha félig megdermedt, pirospaprikát szórunk a tetejére.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: