Kocsonya 7. (Klemi módra) recept

Recept elkészítése:

Kocsonya 7. (Klemi módra) recept

Hozzávalók:
1 közepes méretű csülök,
4 köröm,
2-3 farok,
1/2 disznófej,
1/2 kg bőrke,
2 közepes fej hagyma,
2 fej fokhagyma,
1 csapott ek. szemes bors,
1-2 babérlevél,
4 tk. Vegeta,
szerecsendió,
1-1 csöves fűszer és cseresznyepaprika,
só,
pirospaprika.

Elkészítés:

      Az alaposan megtisztított, kiáztatott húst annyi hidegvízben teszem fel főni, hogy teljesen ellepje. A habját leszedem, belerakom a fűszereket. Addig főzöm, míg a hús a csontokról le nem válik. Ekkor annyi sót keverek bele, hogy a lét kissé túlsózottnak érezzem. A levéből kiszedem a kocsonyahúsokat, majd a lét leszűröm, leszedem a zsírját. A húsokat kicsontozom, 2-3 tálba egyenletesen szétosztom, majd lét rászűröm egy ruhán keresztül a húsokra. A tetejét piros-paprikával megszórom, megdermesztem.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: