Kocsonya 4. (egyszerűen) recept

Recept elkészítése:

Kocsonya 4. (egyszerűen) recept

Hozzávalók:
2-3 db sertés láb,
1 db hátsó-, vagy két első csülök,
sertés füle,
farka,
túrója (orra),
és bőrke,
aki szereti, egy kevés füstölt hús (lehet egy füstölt köröm)
1-1 fehér-, sárgarépa,
15-20 szem egész bors,
ízlés szerint cseresznyepaprika 1-2 szem,
3-4 fej fokhagyma (nagyon fontos bele, mivel az ízhatáson felül, elősegíti az alvadást).
A sózással, óvatosan bánjunk, mert ha elsózod, akkor nehezebben alszik.

Elkészítés:

      A bőrős részeket megperzselem, és megborotválom. A körmöket, nem vágom el, mert mikor megfőtt, a csontokat kiszedem belőle, és úgy helyezem a tányérokba. az összes hozzávalót egy nagy fazékba (nem kukta) rakom, és annyi vízzel, ami ellepi, felöntöm. (el ne felejtsem, meggyújtani a gázt!) és forrás után, a lehető legkisebb lángon főzőm, hogy csak éppen hogy gyöngyözzön. Ment közben a habját leszedem, és mikor már nem habzik, megsózom, és fedő alatt, szép lassan 4-5 óra, készre főzöm. Mikor már minden hozzávaló elég puha, megkóstolom, ha kell, még utána sózom, esetleg az elfőtt levet pótolom. Miközben a húsokat kicsontozom, egy kistányérra kevés levet szedek, és gyorsan lehűtve, a hűtőszekrénybe teszem. ha az alatt az idő alatt, míg a húsokból a csontot kiszedem, nem kezd aludni, akkor egy kevés zselatint feloldok, és a léhez keverem. A lé tetejéről a zsírt leszedem, esetleg egy itatóssal leitatom, és a lét, a tányérokban a húsra szűröm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: