Kocsonya 2. recept

Recept elkészítése:

Kocsonya 2. recept

Hozzávalók:
1 kg füstölt kocsonyahús (fej, láb, csülök, bőrke, farok),
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
20 szem egész bors,
10 dkg leveszöldség,
só,
paprika.

Elkészítés:

      A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban 2 liter hideg vízben odateszem a megtisztított húsféléket, a fűszerekkel, a sóval és a zöldségekkel együtt. Többször lehabozom, majd lassú tűzön puhára főzöm. Tetejét kicsi állás után lezsírozom, a levét tiszta fehér kendőn át tányérokba szűröm, a húst lecsontozva elosztom a tányérokba (a lé lepje el a húst). A kocsonya tetejét dermedés után paprikával szórom meg.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: