Kapros sertéskocsonya recept

Recept elkészítése:

Kapros sertéskocsonya recept

Hozzávalók:
2 kg kocsonyahús vegyesen (láb, fej, farok, bőrke, csülök),
50 dkg sovány lapocka vagy comb,
1 dl borecet,
2 dl száraz fehérbor,
1 nagy csokor kapor (vagy 2 evőkanál szárított kapor),
ízlés szerint törött fekete bors,
só.

Elkészítés:

      A húsokat alaposan megtisztítjuk. Ha szükséges, a bőrös részeket a tűzhely lángján leégetjük, és többször váltott vízben megmossuk. Feldaraboljuk, és borral, borecettel meg annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Beleszórjuk a sót és a törött borsot, majd ha felforrt, habját leszedjük, és kis lángon főzzük puhára. (Így nem lesz zavaros). A húst addig főzzük, amíg leválik a csontról. Felszeleteljük, és a levét finom szűrőn átszűrjük. Egy kerek forma alját kirakjuk lehéjazott, vékonyra vágott citrom- szeletekkel, meghintjük kevés vágott kaporral, majd leöntjük 1-2 dl-nyi kocsonya lével. Ha megaludt, akkor elrendezzük rajta a húsokat, megszórjuk a maradék kaporral, és ráöntjük a maradék kocsonyalevet. Hideg helyre téve megfagyasztjuk. Tálalás előtt a formából kiborítjuk és felszeleteljük, mint a tortát. Ecetes-olajos savanyúsággal vagy majonézes mártással nagyon finom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: