Gazda kocsonyája recept

Recept elkészítése:

Gazda kocsonyája recept

Hozzávalók:
40 dkg fejhús,
40 dkg színhús,
1 kg kocsonyahús (láb, farok, bőrke)
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
néhány szem bors,
2 főtt tojás,
só.

Elkészítés:

      A jól megtisztított kocsonyahúsokat alaposan megmossuk, a sovány hússal együtt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy a víz a húsokat kétujjnyira ellepje. Amikor felforrt, lehabozzuk, sóval, hagymával, fokhagymával és egész borssal ízesítjük. Takaréklángon 4-5 óráig főzzük, majd ruhán átszűrjük. A megfőtt anyagokat és a húst elosztjuk tányérokba, ráhelyezzük a tojáskarikákat, majd ráöntjük a kihűlt, lezsírozott levet. Hűtőszekrényben megdermesztjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: