Bélszín Budapest módra recept
Hozzávalók:
650 g bélszín
100 g bacon szalonna
120 g libamáj
60 g zsír
40 g vöröshagyma
100 g zöldpaprika
50 g paradicsom
100 g gomba
100 g zöldborsó
só
őrölt bors
fűszer paprika
Párolt rizshez (köretként):
200 g rizs
30 g olaj
20 g vöröshagyma
só
1 csomag petrezselyemzöld
Rácsos burgonyához (köretként):
500 g burgonya
olaj a sütéshez
só.
Elkészítés:
A száraz pácban érlelt szürke marha lehártyázott bélszínéből négy tönköt vágunk. Szeletelt bacon szalonnával körbe fogva és vékony spárgával bekötve igen formás bélszín törzseket kapunk. Sütése és sózása csak közvetlen tálalás előtt történjen..
Budapest ragu készítése:
Az apró kockára vágott bacon szalonnát üvegesre hevítjük, majd hozzá adjuk a kockára vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát. Átpirítjuk benne, és egy nagyon finom, selymes, átszűrt pörkölt szafttal átforraljuk. A bélszín tönköket sózzuk, borsozzuk, kevés zsírban - natúrran - vagy roston, félangolosra sütjük. Rizs talpazatra helyezzük, a húst a forró pörkölt alapú Budapest raguval leöntjük, párolt zsenge zöldborsóval megszórjuk, rácsos burgonya körettel tálaljuk.
Párolt rizs:
A megválogatott, mosott leszárított rizst kevés forró olajban üvegesre hevítjük, majd a rizst, súlyának másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő sós vízzel felengedjük, és egész tisztított hagymát teszünk hozzá. Lefedve, 30 percre, 160 °C-os sütőbe rakjuk. Biztos siker. Tálaláskor húsvillával keverjék át, a vöröshagymát vegyék ki, esztétikusan formázzák meg, és finomra vágott petrezselyem zölddel díszítsék.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges