Cukorborsó gőzölve 2. recept

Cukorborsó gőzölve 2. recept

Hozzávalók:
cukorborsó,
a felöntő lé literjéhez:
3 dkg só,
3 dkg cukor,
a főző léhez só és szódabikarbóna.

Elkészítés:

      Csak zsenge és friss borsót használjunk! A borsót gyengén sós vízben előfőzzük, a vízbe 1 csapott teáskanál szódabikarbónát adunk. A forrás kezdetétől számítva 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, és kihűtve üvegekbe rakjuk. Az üvegeket az alsó karimáig töltjük. A felső karimáig töltjük vízzel az üvegeket, majd a vizet visszamérjük, hozzáadjuk a szükséges sót és cukrot, felforraljuk, majd kihűtve visszatöltjük a borsóra. Az üvegeket lezárjuk, gőzölő edénybe tesszük, és a forrás kezdetétől számítva 1 óráig gőzöljük. A gőzölő edényben hagyjuk kihűlni. 2 nap múlva a gőzölést 3/4 óráig megismételjük, újabb 2 nap elteltével 1/2 óráig gőzöljük. Kihűlés után végleges helyére állítjuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók