Almapaprika káposztával töltve recept

Almapaprika káposztával töltve recept

Hozzávalók:
1 kg almapaprika,
1 nagy fej káposzta,
3 ek. só,
1 dl 20%-os ecet,
15 dkg cukor,
3 babérlevél,
1-1 kiskanál feketebors és borkén.

Elkészítés:

      A káposztát megtisztítjuk, majd legyaluljuk, meghintjük 2 ek. sóval és két órán át, állni hagyjuk. A paprikát kicsumázzuk, a magokat kikaparjuk, majd kiöblítjük. A káposztát kinyomkodjuk, és a paprikába töltjük. A paprikákat egy 5 literes üvegbe rakjuk, az ecetet egy liter vízzel, a maradék sóval és a fűszerekkel felforraljuk, belekeverjük a borként, s ha kihűlt a paprikákra öntjük. Az üveget lezárjuk, és a végleges helyére tesszük.

vissza a főoldalra