Rablóhús 2. recept

Recept elkészítése:

Rablóhús 2. recept

Hozzávalók:
400 g burgonya,
150 g savanyú uborka,
400 g sovány sertéshús,
100 g füstölt szalonna,
100 g zsír,
150 g hagyma,
só,
törött bors,
pirospaprika.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vastagabb karikára vágjuk, és tiszta konyharuhában megtörölgetjük. A sertéshúst, a hagymát, az uborkát és a szalonnát a burgonyához hasonlóan feldaraboljuk, megsózzuk, és a megforrósított zsírban először a burgonyát, aztán a húst és a szalonnát hirtelen megpirítjuk. A húst megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd négy kis nyársat készítünk, és felváltva ráhúzzuk a burgonyát, a húst, a hagymát, a szalonnát meg az uborkát. Végül a megtelt nyársakat forró zsírban minden oldalukról megpirítjuk. A kész rablóhúst ízlés szerint utánsózhatjuk, borsozhatjuk, és meglocsolhatjuk a saját zsírjával is.
Zöldségsalátával tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: