Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs) recept

Recept elkészítése:

Kebab sikhi (perzsa borjúnyárs) recept

Hozzávalók:
50 dkg borjúhús,
1 piros és 1 zöldpaprika,
15 dkg apró hagyma,
8 koktélparadicsom,
1/2 csésze joghurt,
1 ek. reszelt hagyma,
1 ek. citromlé,
1/2 tk. sáfrány,
só, bors.

Elkészítés:

      A sáfrányt mozsárban megtöröm, és egy csészében felöntöm 1/4 csésze, forró vízzel, majd pár percre lefedem. Mikor kihült, összekeverem a joghurttal, a reszelt hagymával, citromlével, sóval, borssal. A húsokat felkockázom és egy éjjelen át, pácolom a hideg marinádban. Másnap a hagymát megtisztítom, a paprikákat darabokra vágom. A hozzávalókat váltakozva a nyársakra húzom. Jó faszénparázson körben szép pirosra sütöm.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: