Uborkás metéltsaláta recept

Recept elkészítése:

 Uborkás metéltsaláta recept

Hozzávalók:
15 dkg vékony metélt tészta,
1 nagy kígyóuborka,
2 kovászos uborka,
2 ecetes (csemege) uborka,
4 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
3 evőkanál kovászosuborka-lé,
3 evőkanál olaj,
1 csokor kapor,
késhegynyi törött fekete bors és piros fűszerpaprika,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Az olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott, héjas uborkát, a kovászos uborkát és az ecetes uborkát a főtt tésztához hasonló csíkokra aprítom. A kovászosuborka-lébe belekeverem a megtisztított és pépesre tört fokhagymát, a megmosott és felaprított kaprot, majd a tejfölt is hozzákeverve, ráöntöm a főtt tésztára. Ezután hozzáteszem az uborkacsíkokat, és az egészet jól összekeverem. Befedve teszem a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálalás előtt ismét összekeverem, majd a törött borssal és a pirospaprikával meghintve teszem az asztalra. Tejföl helyett joghurttal vagy kefirrel is lehet készíteni, nagyon üdítő saláta vagy hideg köret (például sült csirke mellé).

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: