Szívárványsaláta juhsajttal recept

Szívárványsaláta juhsajttal recept

Hozzávalók:
100 g juhsajt
200 g pitypang levél
1 db fejes saláta
100 g paradicsom
100 g kígyóuborka
1 csomó piros retek
100 g sárgarépa
1 csomag újhagyma
1 csomag petrezselyemzöld
½ dl borecet
25 g méz
15 g mustár
só őrölt bors (ízlés szerint).

Elkészítés:

      A jól megmosott fejes salátát feltépkedjük, a paradicsomot cikkekre vágjuk, az uborkát felszeleteljük, a sárgarépát juliennére (azaz metéltre), a piros retket vékony karikára vágjuk. A zsenge pitypang leveleket megmossuk. A saláta előre előkészített alkotó-alapanyagait esztétikusan egy-egy szép salátalevélre tesszük. Közvetlen tálalás előtt salátaöntettel gazdagon meglocsoljuk. Egy decinyi hideg vizet, mézzel, borecettel, mustárral, sóval, őrölt borssal, s ha van lestyán levél, illetve friss tárkony levél, akkor azok vagdalékával elkeverjük. Így egy ízkavalkádban gazdag öntetet kapunk. A megtálalt salátát kockára vágott juhsajttal, karikára vágott újhagymával megszórva kínáljuk. Ez a saláta olívaolajjal és olívabogyóval akár királyok asztalára is kerülhetne. Így lesz a szerény kis pitypangból a fenség kedvence.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók