Ráksaláta recept
Hozzávalók:
1 doboz rákkonzerv (bármilyen fajta lehet),
8 fürjtojás,
10 dkg cérnametélt,
1 kis fej kemény saláta,
1 dl sűrű majonéz,
1 dl tejföl,
3 evőkanál száraz fehérbor,
csokor friss kapor,
3 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fehér bors, só,
csipetnyi porcukor.
Elkészítés:
A saláta mártásához a majonézt simára keverem a tejföllel, hozzáöntöm a bort, beleszórom a nagyon finomra metélt kaprot, az összezúzott fokhagymát, a törött borsot, a sót és a cukrot. Befedem, majd jégbe hűtöm. A cérnametéltet apróra töröm, és sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. A fürjtojásokat keményre főzöm és megtisztítom, majd negyedekbe vágom. A külső leveleitől megfosztott fejes salátát vékony csíkokra metélem, és salátástálba rakom. Ráhalmozom a főtt cérnametéltet, ezután pedig ráöntöm a mártást. Végül rárakom a leszűrt rákocskákat, és az egészet villával óvatosan átforgatom. 4 előhűtött talpas kehelypohárba halmozom a salátát, a tetején pedig elosztom az apró tojásgerezdeket. Néhány darabka félretett rákkal, egy-egy szelet citrommal, esetleg újhagymazölddel vagy snidlinggel díszítem.
Elkészítés ideje: 30perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges