Padlizsános mix recept

Recept elkészítése:

 Padlizsános mix recept

Hozzávalók:
10 dkg szarvacskatészta,
1 kisebb, hosszúkás padlizsán,
1 nagy fej vöröshagyma,
30 dkg apró, kemény paradicsom,
1 dl olaj,
csokor friss kapor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi cukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítve 1 evőkanál olajjal összekeverem, és hagyom, hogy kihűljön. Közben a megmosott padlizsánt héjastól kis kockákra aprítom, és jól megsózom. A megtisztított vöröshagymát ugyancsak felkockázom, és sóval meghintem, majd mindkettőt legalább 15 percig hagyom állni. Egy lábosban felforrósítom a megmaradt olajat, ráteszem a hagyma- és a lecsöpögtetett padlizsánkockákat, meghintem a törött fekete borssal, majd fedő alatt üvegesre párolom. Ha a levét elfőtte, zsírjára sütöm, ezután belekeverem a negyedekbe vágott paradicsomot, és meghintem a megmosott, finomra metélt kaporral. A tűzről lehúzom, rálocsolom a citromlevet, és meghintem csipetnyi cukorral. Az egészet alaposan összekeverem, belekeverem a tésztát is, és hagyom, hogy az egész kihűljön. Befedve teszem a hűtőszekrénybe, és néhány órai érlelés után tálalom. Kitűnő vacsorasaláta.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: