Nápolyi saláta recept

Recept elkészítése:

 Nápolyi saláta recept

Hozzávalók:
10 dkg spagetti,
2 nagy, savanykás alma,
10 dkg durvára reszelt füstölt sajt,
1 dl majonéz,
1 dl házilag fűszerezett paradicsomlé (vagy ketchup),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál szárított rozmaring, ugyanennyi bazsalikom (ha van friss, még jobb) és oreganó (szurokfű),
1 mokkáskanál törött fekete bors,
csipetnyi porcukor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A tésztát apróra összetöröm és a szokásos módon, sós vízben megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem és lecsöpögtetem. Fél dl vizet egy kislábosba töltök, beleszórom a szárított bazsalikomot, az oreganót és a rozmaringot. Befedve 5 percig forralom, ezután pedig hagyom, hogy kihűljön. A majonézt simára keverem a paradicsomlével, a fűszeres lével, a fele reszelt sajttal, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, ezután pedig a törött borssal és csipetnyi cukorral ízesítem. A mártásba belekeverem a főtt tésztát, a megtisztított és apró kockákra vágott hagymát, valamint a kicsumázott, héjas, ugyancsak kis kockákra aprított almát. Az egészet alaposan összekeverem, és a tetejére hintem a megmaradt reszelt sajtot. A salátástálat befedem, és a hűtőszekrényben minimum fél napig érlelem.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: