Mustáros töksaláta recept

Recept elkészítése:

 Mustáros töksaláta recept

Hozzávalók:
80 dkg kemény húsú tök,
7,5 dkg friss torma,
2 db birsalma,
5 dl fehér borecet,
6,5 dl almabor,
20 dkg barna nádcukor,
só,
7,5 dkg mazsola,
2 evőkanál szemes bors,
4-5 babérlevél,
4,5 dkg mustármag.

Elkészítés:

      A tököt vékonyan meghámozzuk, kimagozzuk, felezzük (a fiatal, Hokkaido töknél a héját is megehetjük, más fajtánál meg kell pucolnunk), a húsát 4 cm nagy darabokra vágjuk. A tormát mossuk, hámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A birsalmát pucoljuk, felezzük, a magot kivágjuk, és az almát 2-3 cm vastag hasábokra vágjuk. Az ecetet, az almabort, a nádcukrot és a sót felforraljuk. A tormát és a tököt hozzáadjuk. Körülbelül 4 percig főzzük, utána hozzáadjuk a birsalmát, és még 2 percet főni hagyjuk, majd a mazsolát, a szemes borsot, a babérlevelet és a mustármagot beletesszük. Óvatosan üvegbe töltjük, és 80 °C-os forró vízfürdőben dunsztoljuk. 20 perc eltelte után légmentesen zárjuk le.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: