Köményes kagylótészta-saláta recept

Recept elkészítése:

 Köményes kagylótészta-saláta recept

Hozzávalók:
15 dkg kagylótészta,
2 dl tejföl,
10 dkg tehéntúró,
1 kisebb fej vöröshagyma,
fél dl világos sör,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál köménymag,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Amíg a tészta fő, elkészítem a saláta mártását: a forró olajon, fedő alatt üvegesre párolom a megtisztított vöröshagymát, majd a levét elpárologtatva, rászórom a köménymagot. Egy-két perc alatt kipattogtatom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a sót. Ráöntöm a sört, belekeverem a mustárt, és egy pillanatra felforralom. Hagyom, hogy kihűljön. A villával áttört túróval és a tejföllel, valamint a lecsöpögtetett tésztával jól összekeverem, és a salátástálat befedve, a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem. Tálalás előtt átforgatom, és pirított kenyérszeletekkel teszem az asztalra.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: