Kocsonyázott tojás Munkácsy módra recept

Recept elkészítése:

 Kocsonyázott tojás Munkácsy módra recept

Hozzávalók:
A halsalátához: 250 g bármilyen főtt hal,
200 g friss paradicsom,
120 g gomba,
200 g zellergumó,
remoulade-mártás,
12 db bevert tojás,
tárkonylevelek,
600 g halaszpik.

Elkészítés:

      A főtt, szálkamentes halat, a meghámozott paradicsomot, a főtt gombát és a főtt zellert kis kockákra vágjuk és elkeverjük kevés olvasztott aszpikkal, valamint a remoulade-mártással. Utóbbihoz 1 tojás sárgájából és 1,75 dl olajból a 16. recept szerint majonézt készítünk és azt tejszínnel, mustárral, sóval, borssal, cukorral, caprival, szardellapasztával és apróra vágott, hámozott ecetes uborkával, metélőhagymával és tárkonylevelekkel ízesítjük, és jól lehűtjük. A forrásban lévő sós, ecetes vízbe ütött bevert tojások sárgája lágy maradjon, azért csak 3 percig főzzük. Kiemelve, hideg vízzel leöblítjük, és rongyos széleit levágjuk. Közben 12 kis kerek bádogforma aljára vékony rétek aszpikot fagyasztunk, tárkonylevelekkel díszítjük, majd minden formába egy tojást teszünk, és langyos aszpikkal kiöntjük, majd kifagyasztjuk. Tálalásnál a formákat meleg vízbe mártva a tartalmukat kiborítjuk, egy kerek üvegtálra tálalt fenti halsalátára rendezzük, aszpikkal és salátalevelekkel díszítjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: