Kagylósaláta recept

Recept elkészítése:

 Kagylósaláta recept

Hozzávalók:
10 dkg kagylótészta,
1 doboz kagylókonzerv,
1 csokor zöldhagyma,
4 kínai kellevél,
másfél dl majonéz,
1 dl tejszín,
4 kicsi, kemény paradicsom (lucullus),
3 cent konyak,
fél citrom leve és reszelt héja,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só és csipetnyi porcukor.

Elkészítés:

      A kagylótésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, és lecsurgatom. A paradicsomot apró kockákra aprítom, a megmosott kínaikel-levelet vékony csíkokra metélem. A kagylókonzervet levétől leszűröm, és a kagylókat óvatosan szétszedem. A zöldhagymát tisztítás után felkarikázom, és a kellevelekkel együtt gyengén megsózom. A mártáshoz összekeverem a majonézt, a kagyló levét, a tejszínt és a konyakot, valamint a citromlevet és a citromhéjat. A mártásba beleszórom a sót, a borsot és a cukrot. A hagyma megmosott zöld szárát nagyon apróra metélve belekeverem. Ezután beleforgatom a főtt tésztát, a paradicsomkockákat, a hagymakarikákat, a kínai kelt, végül nagyon óvatosan, hogy ne törjön össze, hozzáadom a kagylódarabkákat. Az egészet villával átkeverem, és befedve teszem a hűtőszekrénybe néhány órára. Tálalás előtt ismét átkeverem, és salátalevéllel kibélelt talpas poharakba osztom.

Elkészítés ideje: 45perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: