Füstölthal-saláta recept

Recept elkészítése:

 Füstölthal-saláta recept

Hozzávalók:
10 dkg kagylótészta,
1 doboz apró füstölt hal (pl. sprotni),
25 dkg apró, kemény paradicsom (ha van, szendvicsparadicsom),
1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
1 citrom leve,
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint só,
cukor és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tésztát sós vízben megfőzöm és hideg vízzel leöblítem, majd lecsöpögtetem. Közben a halkonzerv levét lecsöpögtetem. Egy evőkanál halas olajjal a tésztát összekeverem. A kis halakat apróra vágom. (Néhány darabot a saláta díszítéséhez félreteszek.) A megmosott és leszárított paradicsomokat negyedekbe (ha nagyon apró, akkor csak félbe) vágom. A megtisztított zöldhagymát szárával együtt vékony karikákra aprítom és meg is sózom. A saláta mártásához a megmaradt halas olajat a citromlével és a mustárral kikeverem, hozzáadok kevés sót és csipetnyi cukrot, majd törött borssal ízesítem. A tésztára öntöm, hozzáadom a haldarabkákat, a paradicsomot és a hagymát, ezután óvatosan átkeverem. Befedve beteszem a hűtőszekrénybe, és legalább fél napig érlelem, közben egyszer-kétszer meg is keverem. Pirított barnakenyér-szeletkékkel kitűnő vacsorasaláta.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: