Budai saláta recept
Hozzávalók:
10 dkg apró kockatészta,
2 db kovászos uborka,
2 db savanykás alma,
2 közepes fej lilahagyma,
2 dl majonéz,
1 dl sűrű tejföl,
fél dl kovászosuborka-lé,
1 csokor kapor,
3 gerezd friss fokhagyma,
1 teáskanál só,
ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors.
Elkészítés:
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe teszem és megfőzöm. Hideg vízzel leöblítem, és jól lecsöpögtetem. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel és az uborkalével, majd sóval, borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával ízesítem. A tésztát a mártásba belekeverem. Ezután az almát megmosom, kicsumázom, és egészen apró kockákra vágva hozzáteszem a salátához. A kovászos uborkát ugyancsak apróra összevágom, a megtisztított hagymát finomra metélem, a megmosott kaprot felaprítom, és az összes hozzávalót összekeverem. Befedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe rakom. Tálalás előtt ismételten átkeverem, és hidegen kínálom.
Elkészítés ideje: 45perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges