Zöldsaláta csirkemellel recept

Zöldsaláta csirkemellel recept
Hozzávalók 6 személyre:

2 lebőrözött, kicsontozott csirkemell (kb. 50 dkg)
1 gerezd fokhagyma
5 dl vízben feloldott 1 csirke húsleveskocka
12 db koktélparadicsom
12,5 dkg mozzarella
1/2 fej fodros fejes saláta
1 fejes saláta mártás
1 avokádó,
1 kk méz
3 citrom leve
1,2 dl paradicsomlé
só, őrölt bors
pirított kenyérkockák a tetejére.

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, leitatjuk, és 2 cm vastag csíkokra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, félbevágjuk. A húslevest egy lábosban felforraljuk, a húst meg a fokhagymát belerakjuk, és lefedve kis lángon 10-15 percig pároljuk, amíg a hús meg nem főtt. A csirkehúst a levével együtt tálba öntjük, lefedjük, és kb. 30 percre hűvös helyre tesszük. A mártáshoz az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és a héját lehúzzuk. A húsát turmixgépben a mézzel, a citromlével meg a paradicsomlével pépesítjük, sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a mozzarellát felszeleteljük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk és leitatjuk. A salátaleveleket 6 tányérra osztjuk. A csirkehúst, a paradicsomot és a mozzarellát ráfektetjük, és pirított kenyérkockákkal megszórjuk. Azonnal tálaljuk. A mártást külön kínáljuk hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

Kiemelt partnerünk