Vöröskáposztasaláta recept

Vöröskáposztasaláta recept
Hozzávalók 8 személyre:

1 kis fej vöröskáposzta (70 dkg)
2 cm-es friss gyömbérgyökér
1/2 kk só
őrölt bors
2 narancs
1/2 citrom leve
2 ek olaj

Elkészítés:

A káposztát megmossuk, négybe vágjuk és kitorzsázzuk. Ezután keskeny csíkokra vágjuk vagy lereszeljük, és egy nagy tálban a meghámozott, finomra összevágott gyömbérrel összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Az öntethez a narancsokat forró vízzel lesikáljuk, megtöröljük. Az egyiket vékonyan meghámozzuk, a héját csíkokra vágjuk és félretesszük. A másik héját lereszeljük. Mindkettő levét kifacsarjuk, majd a lereszelt héjjal, a citromlével és az olajjal együtt a káposztához keverjük. A salátát a maradék narancshéjjal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Finom hozzá a friss napraforgómagos kenyér.

Tálalás:
A káposztasalátát számtalan módon díszíthetjük és tálalhatjuk. Tegyünk bele reszelt sárgarépát, retekszeleteket vagy apróra vágott szárzellert. Szép színes salátát kapunk, ha friss gyümölcsöt, pl. kockákra vágott almát, narancsgerezdeket vagy ananászdarabkákat keverünk bele. Még zamatosabb lesz, ha a tetejére pirított szezámmagot vagy apróra vágott dióbelet szórunk.

Elkészítési idő: 15 perc

Kiemelt partnerünk