Rozmaringos csirkemell sajttal sütve recept

Rozmaringos csirkemell sajttal sütve recept

Hozzávalók:
Csirke 1.2 kg,
olaj 8 cl,
vöröshagyma 15 dkg,
paradicsompüré 5 dkg,
fehérbor 3 dl,
liszt 5 dkg,
gomba 12 dkg,
Pannónia sajt 15 dkg,
babérlevél,
rozmaring,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, és egy kevés őrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk. Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük, és kevés ideig tovább pirítjuk. Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fűszerezzük és megsózzuk. Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük, majd átszedjük a forrásban lévő paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát, és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Sajtos spagettivel vagy makarónival tálaljuk.

vissza a főoldalra