Ínyenc zöldségtál gazdagon recept

Ínyenc zöldségtál gazdagon recept

Hozzávalók:
Szeletelt Pannónia sajt 20 dkg,
vöröshagyma 10 dkg,
fokhagyma 3 gerezd,
padlizsán 20 dkg,
cukkíni 15 dkg,
zöldpaprika 2 db,
gomba 20 dkg,
paradicsom 10 dkg,
zöldbab 20 dkg,
zöldborsó 20 dkg,
tejföl 2 dl,
petrezselyem,
bazsalikom,
őrölt bors, só.

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát, a zöldborsót és a zöldbabot. Fedő alatt pároljuk, majd a felkarikázott padlizsánt és cukkínit, a szeletekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ha félig puha, beletesszük a felszeletelt paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel meghintjük és bazsalikomot adunk hozzá. Egy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával meghintjük. Beleteszünk egy réteg zöldséget, beborítjuk sajtszeletekkel, s így rétegezzük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére ismét sajtszeleteket teszünk, vékonyan megkenjük tejföllel, és előmelegített sütőben a sajt olvadásáig sütjük.

vissza a főoldalra