Recept elkészítése:
Göcseji Csemege sajtos göngyölt sertésszelet recept
Hozzávalók:
Sertéscomb 50 dkg,
gépsonka 10 dkg,
natúr Göcseji csemege sajt 10 dkg,
liszt 5 dkg,
tojás 2 db,
zsemlemorzsa 12 dkg,
olaj 2 dl,
őrölt bors, só.
Elkészítés:
A sertéscombból négy egyforma szeletet vágunk. Kiverjük, megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. A sonkát és a sajtot kis kockákra vágjuk, és az előkészített húsokra halmozzuk. Ezután a húsokat összegöngyöljük, hústűvel rögzítjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A hústűt eltávolítjuk és a húsokat éles késsel kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges