Füstölt húsos rakott galuska füstölt sajttal recept

Recept elkészítése:

Füstölt húsos rakott galuska füstölt sajttal recept

Hozzávalók:
Füstölt hús 30 dkg,
liszt 40 dkg,
tojás 2 db,
zöldpetrezselyem 5 dkg,
Karaván sajt 20 dkg,
tejföl 2 dl,
só.

Elkészítés:

A liszthez hozzáütjük a tojásokat, megsózzuk és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy közepesen sűrű galuskatésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és kifőzzük. Leszűrjük, leöblítjük, majd kevés forró zsírral elkeverjük. Közben a nem túl zsíros füstölt húst megfőzzük és ledaráljuk. A galuska egyik felét egy mély tűzálló tálba terítjük, egyenletesen elosztjuk rajta a darált húst és rászórjuk a lereszelt sajt felét. A maradék galuskával befedjük, leöntjük a simára kevert tejföllel és meghintjük a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: