Rétes készítése egyszerű módon recept

files/images/retes-receptek/retes_egyszeruen.jpg
Recept elkészítése:

12 dkg lisztből 1 tojással, csipet sóval és kevés tejjel rétes keménységű tésztát gyúrunk, és kidolgozva vékony lappá nyújtjuk. 10 dkg lisztet gyorsan összegyúrunk 10 dkg zsírral. és késsel a kinyújtott tésztára kenjük. Összegöngyöljük, mintha beiglit készítenénk, és négy cipóba osztjuk. A cipókat külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk, egy sorban ráterítjük a tölteléket, és összegöngyölve, tetejét tojás sárgájával megkenve megsütjük. Hajtogatni nem kell, mégis könnyű, leveles tésztát kapunk. Ha túrókrémmel akarjuk tölteni, ehhez a mennyiséghez 1 kg áttört tehéntúrót simára keverünk 3 tojás sárgájával, meg 2 deci tejföllel, ízlés szerint cukorral édesítjük, és hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét meg 10 dkg mazsolát. De tölthetjük bármilyen gyümölccsel, cseresznyével, meggyel, almával vagy mákkal, dióval is.

Receptek kategória: