Bólyi túrós-lepény recept

Bólyi túrós-lepény recept

Elkészítés:

      Alaposan összekeverünk 25 dkg réteslisztet egy fél cs. sütőporral, fél citrom reszelt héjával, 22 dkg porcukorral, és a felét 5 dkg vajjal kikent, közepes nagyságú tepsibe tesszük. Burgonyanyomóval egyenletesen rányomunk 50 dkg tehéntúrót, és meghintjük 10 dkg mazsolával, egy cs. vaníliás cukorral, és reszelt citromhéjjal. Rászórjuk a maradék liszt-cukor keveréket, rátördelünk még 5 dkg vajat, és az egészet meglocsoljuk 2 dl tejjel, amelyben simára kevertünk 2 egész tojást. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35 percig sütjük. Langyosan, vagy hidegen, kockára vágva tálaljuk!

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk