Barackos tiroli rétes recept

Barackos tiroli rétes recept

Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles tészta (vagy 50 dkg házilag készített leveles tészta),
50 dkg sárgabarack,
20 dkg sárgabaracklekvár,
ízlés szerint kristálycukor,
10 dkg zsemlemorzsa,
kevés liszt,
a tészta tetejére 1 tojás.

Elkészítés:

      A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sárgabaracklekvárt 1-2 evőkanál langyos vízzel (a lekvár sűrűségétől függően) kenhetőre keverjük. A felengedett tésztát két részre vágjuk. Az egyik darabot lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és rákenjük a lekvár felét. Rászórjuk a fele zsemlemorzsát, majd elosztjuk rajta az összevágott gyümölcs felét. Felcsavarjuk, és a tetejét a felvert tojással bekenve, ráfektetjük egy sütőlemezre. A másik tésztadarabot ugyanígy elkészítjük. Előmelegített, forró sütőbe téve, 5 percig erős lángon, majd a lángot mérsékelve, közepesnél kisebb lángon 20-25 percig sütjük. Forrón felszeleteljük, de csak hidegen fogyasztjuk.

vissza a főoldalra