Podlupka recept

files/images/egytaletelek/vegyesegytal.jpg
Recept elkészítése:

Összegyúrunk 30 deka darált sertéshúst nyolc deka rizzsel, egy tojással, sóval meg őrölt borssal és nyolc gombócot formázunk belőle. Lecsumázzuk egy csomó karalábé levelét, sós vízzel leforrázzuk, majd lecsepegtetjük, és ebbe csomagoljuk a húsgombócokat. Meghámozzuk, laskára vágjuk a karalábéfejeket, és öt deka vajban vagy két evőkanál olajban 1-2 percig pároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Ezután beletesszük a becsomagolt húsgombócokat, és fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk, ha saját levét elfőné a karalábé, egy kevés vízzel pótoljuk. Végül a töltelékeket forró tálra tesszük. a visszamaradt karalábé, két deci tejföl és egy púpos kiskanál liszt keverékével besűrítjük, egy nagy csokor finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük. Néhány perces forralás után a töltelékekre öntjük. Csak akkor adunk hozzá rizsköretet, ha laktatóan akarjuk tálalni.

Receptek kategória: