Ribiszkével töltött pulyka recept

Recept elkészítése:

Ribiszkelekvárral töltött pulyka recept

Hozzávalók:
1 bébipulyka,
3 evőkanál ribiszkelekvár (vagy egyéb, savanykás ízű lekvár),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 dl rizs,
1 dl vörösbor,
1 paradicsom,
1 teáskanál bazsalikom,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A megtisztított pulykát kiöblítem, és fejjel lefelé tartva lecsöpögtetem. A máját, a szívét és a zúzáját apróra vágom. A rizst váltott vízben néhányszor átmosom, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntöm, megsózom, felforralom, és fedő alatt félpuhára főzöm. Ezután hozzákeverem az apróra vagdalt belsőséget, a bort, az apróra vágott, tisztított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a lehéjazott, kis kockákra vágott paradicsomot és a lekvárt, valamint a sót, a borsot és a bazsalikomot. Ezt a rizses masszát a belülről jól besózott pulyka hasába töltöm. A nyílást összetűzöm vagy fehér cérnával bevarrom. A kívülről is megsózott szárnyast belefektetem egy tepsibe, aláöntök egy nagy pohár vizet, majd alufóliával szorosan lefedve előmelegített, forró sütőbe tolom. Legalább 2 1/2 órán keresztül sütöm, majd ha meggyőződtem arról, hogy elég puha a hús, az alufóliát levéve mindkét oldalát megpirítom. Tálalás előtt felszeletelem, a rizses tölteléket kiveszem belőle és a hús köré rakom. Ribiszkelekvárral ízesített tartármártással tálalom.

Elkészítés ideje: 180perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: