Debrecen környéki pulykamell recept

Recept elkészítése:

Debrecen környéki pulykamell recept

Hozzávalók:
4 szép, nagy szelet pulykamell,
2 kis pár debreceni kolbász,
3 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
3 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A pulykamell-szeleteket húskalapáccsal enyhén kiverem és megsózva félréteszem. A debreceni kolbászt ledarálom, 1 dl tejföllel, a zúzott fokhagymával összedolgozom, majd az így nyert krémet a szeletekre kenem. A húsokat szorosan felgöngyölöm és a tekercseket hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzöm. Az olajat serpenyőben felforrósítom, és a göngyölegek mindkét oldalát megpirítom rajta. Aláöntök 2 pohár vizet, megsózom, és fedő alatt puhára párolom. Ha a tekercsek megpuhultak, a léből kiveszem és félréteszem. A maradék tejfölt simára keverem a liszttel, és állandó keverés közben besűrítem a levet. Ízesítem sóval, borssal, majd a tekercseket visszatéve, még egyszer felforralom. Burgonyafánk illik hozzá.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: