Szágópuding (darapuding) kókuszdióban recept

Szágópuding (darapuding) kókuszdióban recept

Hozzávalók:
20 dkg szágó vagy dara,
9 dl forrásban lévő tej,
10 dkg pálma- vagy egyéb cukor,
5 dkg vaj,
1-2 csepp kókusz- vagy mandulaaroma,
3 tojássárgája,
4 dkg vaj,
2 tojásfehérje kemény habja,
1 vagy több kókuszdió,
2,5 dl kókusztej,
csipet só,
1,5 dl forró víz,
csipet reszelt citromhéj,
10 dkg cukor,
késhegynyi vaníliás cukor,
1-2 ek. kókuszreszelék.

Elkészítés:

      Szórjuk a szágót a forró tejbe, adjuk hozzá a cukrot, 5 dkg, vajat. Lassú tűzön, állandóan keverve főzzük 20 percig. Vegyük le a tűzről, hagyjuk állni 10 percig.
Keverjük bele az aromát, a jól elkevert tojássárgáját, az apróra összevágott 4 dkg vajat, tojáshabot. Reszeljük le körbe a kókuszdió tetejét, vegyük ki a belsejét, töltsük meg pudinggal. Állítsuk forró vízzel majdnem félig töltött tepsibe, közepes melegben süssük, míg a puding összeáll. Ha kész, szedjük ki a vízből, hagyjuk kihűlni.
A kókusztejet sózzuk, lassú tűzön besűrítjük. Főzzünk szirupot a megmaradt cukorból, hűtsük ki. Tegyük a kókuszdiót kerek tálra. Öntsük külön-külön üvegtálkákba a kókusztejet és a szirupot.
Tálaláskor öntsünk egy kevés szirupot és kókusztejet a pudingra.

Elkészítés ideje: 60perc

Kiemelt partnerünk