Kecskeméti barackpuding recept

Recept elkészítése:

Kecskeméti barackpuding recept

Hozzávalók:
Az édes kocsonya:
2 tojásfehérje, 5 dl víz, 15 dkg cukor, 4 dkg zselatin, fél citrom, 0,05 dl barackpálinka, 5 sárgabarack, 5 szem mandula.

Vaníliakrém:
4 tojássárgája, 15 dkg cukor, 3 dl tej, 1 dkg zselatin, 3 dl tejszín, 10 dkg sárgabarackíz, 0,5 dl barackpálinka.

Elkészítés:

      Az édes kocsonya készítésénél a tojásfehérjét habbá verem, hozzáadom a vizet, a cukrot, a zselatint, és kevés reszelt citromhéjat. Állandóan keverve felforralom, 10-15 percig pihentetem, lehűtöm, barackpálinkával ízesítem. A pudingformát jeges vízbe teszem, beleöntöm az édes kocsonyát (aszpikot). 2-3 mm vastag réteget dermesztek rá. Amikor a megfelelő vastagságot elérte, a többi kocsonyát kiöntöm belőle. A forma aljár egy fél sárgabarackot teszek, a mag helyére egy szem forrázott mandulát, a formát pedig megtöltöm vaníliakrémmel. A vaníliakrémhez a tojássárgáját 10 dkg cukorral, forralt tejjel jól elkeverem, majd felforralom. Hozzáadom az áztatott zselatint és lehűtöm. Amikor a krém sűrűsödni kezd, hozzáadom az 5 dkg cukorral felvert tejszínhabot. A vaníliakrémmel töltött formákat hűtőben dermesztem. Tálaláskor rövid időre meleg vízbe mártom a formát, hogy könnyen kiborítható legyen belőle a puding. Tejszínhabbal és barackpálinkával hígított barackízzel tálalom.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: