Citrompuding recept

Citrompuding recept

Hozzávalók:
7 dkg vaj,
15 dkg liszt,
6 dl tej,
2 citrom,
14 dkg porcukor,
8 tojás,
1 kis tábla főzőcsokoládé,
1 dl tejszín.

Elkészítés:

      Felolvasztok 5 dkg vajat, beleöntöm a lisztet, és kevergetve addig hagyom a tűzöm, amíg a liszt ki nem fehéredett Habverővel kevergetem, miközben hozzáöntöm a tejet, és állandó keverés közben sűrű mártássá főzöm. A krémet a tűzről levéve langyosra hűtöm, belekeverem az egyik citrom lereszelt héját, kifacsart levét és 10 dkg porcukrot. Ha teljesen kihűlt, elkeverek benne 6 tojássárgáját, 2 egész tojást, végül a 6 tojás keményre vert fehérjét. Egy mély formát a maradék vajjal kikenek, porcukorral meghintek. Az alját és az oldalát meghámozott, vékony citromszeletekkel kirakom. Beletöltöm a felfújtmasszát. Egy mély formát a maradék vajjal kikenek, porcukorral meghintek. Az alját és az oldalát meghámozott, vékony citromszeletekkel kirakom. Beletöltöm a felfújtmasszát. A sütőbe egy tepsibe vizet töltök, a sütőt begyújtom. Ha a sütő már forró, és a víz is meleg, beleállítom a felfújtmasszával megtöltött edényt és letakarom. Addig gőzölöm, amíg a beleszúrt tűre tapad a ragacsos massza. A kész felfújtat forró tálra borítom, köré öntöm a felolvasztott csokoládét, amire édesített tejszínhabhalmokat spriccelek. A csokoládéból olvasztás előtt néhány apró darabkát levágok, és ezeket szúrom a tejszínbe, vagy egész mandulaszemekkel díszítem. Melegen, hidegen egyaránt tálalhatom.

Elkészítés ideje: 60perc

Kiemelt partnerünk