Banánpuding recept

Banánpuding recept

Hozzávalók:
4 dkg vaj + 1 dkg vaj,
6 tojás,
7 dkg cukor,
2 banán,
2 zsemle,
2 dl tej,
vaníliás cukor,
6 dkg liszt.

Az öntet: 10 dkg cukor, 2 dl víz, 1 banán.
Díszítés: 1 banán, cukrozott tejszínhab.

Elkészítés:

      A vajat habosra keverem a tojássárgákkal és a cukorral. Ezután belekeverem a szitán áttört banánt, s az ugyancsak szitán áttört, tejbe áztatott és kicsavart zsemlét. Hozzáadom a tojások felvert habját (amibe kevs vaníliás cukrot tettem) s végül a lisztet. A kivajazott pudingformát háromnegyed részéig megtöltöm a masszával, és egy forró vizes lábasba állítom (vigyázok, hogy a víz csak a forma feléig érjen). Ezután lassú tűzön gőzölöm fedővel félig letakarva. Amikor a pudingba szúrt tűre már nem ragad a massza, akkor kész a puding (kb. 30-40 perc). Közben elkészítem az öntetet. A cukrot a vízzel felforralom, és belekeverem a lereszelt banánt. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe mártom, majd tálra borítom. Leöntöm a cukros banánsziruppal, és banánkarikákkal díszítem. Cukrozott tejszínhabot kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 60perc