Vegyes pörkölt recept

files/images/porkolt/porkolt.jpg
Hozzávalók

2 nyelv,
2 sertésszív,
1 evőkanál pirospaprika (aki szereti, tehet bele csípős paprikát is),
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zöldpaprika és paradicsom (vagy mirelit, esetleg konzervlecsó),
3 evőkanál olaj vagy zsír,
2 dl vörös bor (száraz),
ízlés szerint só.

Recept elkészítése:

A szívet megtisztítjuk az inas, eres részektől, majd a nyelvvel együtt megmossuk, és sós vízben, kuktában puhára főzzük. Levétől leszűrjük, a nyelvről a bőrt lehúzzuk, és a szívvel együtt felszeleteljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felszeleteljük. A paradicsomot lehéjazzuk, és karikákra vágjuk. A felforrósított olajon a vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk, meghintjük a pirospaprikával, rádobjuk a főtt húsokat és a zöldpaprikát. Állandó keverés közben erős tűzön hirtelen megpirítjuk, és aláöntjük a bort. Végül hozzátesszük a karikákra vágott paradicsomot, és fedő alatt alaposan összeforraljuk.
Salátával és galuskával tálalhatjuk.

Receptek kategória: