Pizza-csiga

Pizza-csiga

Hozzávalók 16 darabhoz:
2 dl víz,
1 ek. olaj,
1/2 csomag (2,5 dkg) friss élesztő,
1/2 kk. só,
25 dkg finomliszt.

Töltelék:
10 dkg füstölt sonka,
1 dl csilimártás,
10-15 dkg reszelt sajt, pl. cheddar,
1/2-1 kk. oregano.

Elkészítés:

A vizet és az olajat 37 °C-ra melegítjük. Az élesztőt egy tálba morzsoljuk, és egy kevés olajos vízzel elkeverjük. A folyadék többi részét, a sót és a liszt nagyját hozzáadjuk. A lisztből egy keveset meghagyunk a dagasztáshoz. A tésztát simára gyúrjuk, majd meleg, zárt helyen, lefedve kb. 30 percig kelesztjük. A tésztát meglisztezett deszkára rakjuk, és 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk. A füstölt sonkát apróra vágjuk. A csilimártást a tésztára kenjük, majd a sonkát és a sajtot a tetejére szórjuk, és egy kevés oreganót hintünk rá. A tésztát összetekerjük, és 16 szeletre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és még 30 percig kelesztjük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A csigákat a sütő középső rácsán kb.20-25 percig sütjük, majd rácsra téve kihűtjük. Elkészítés ideje: 2 óra

Kiemelt partnerünk