Paradicsomos-mozzarellás kenyér

Paradicsomos-mozzarellás kenyér

Hozzávalók 10 szelethez:
20 dkg olívaolajban eltett szárított paradicsom,
1 nagy mozzarellagolyó,
1 csokor bazsalikomlevél,
20 dkg finomliszt,
1 cs. sütőpor,
1 kk. só,
1/2 kk. bors,
1 dl olívaolaj,
1 dl tej,
3 tojás,
liszt és vaj a formához,
bazsalikomlevelek a díszítéshez.

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paradicsomot szűrőn lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk, és durvára vágjuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, majd kis kockákra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, szintén leitatjuk, és vékony csíkokra szeljük. A lisztet, a sütőport, a sót és a borsot egy nagy tálban összekeverjük. A közepébe mélyedést nyomunk, ide öntjük az olajat meg a tejet, és megsózzuk. Sima, rugalmas tésztává gyúrjuk. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd a paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot is hozzáadjuk. Egy 25 cm hosszú püspökkenyér-formát kivajazunk, liszttel megszórjuk. A tésztát beletesszük, majd a tepsi alját az asztalhoz ütögetjük, hogy a tésztából a levegő kimenjen. A kenyeret a sütőben kb. 40 percig sütjük, majd elvégezzük a tűpróbát: a közepébe tűt szúrva megvizsgáljuk. Ha nem ragad rá a tészta, a kenyér megsült. A kenyeret langyosra hűtjük, majd rácsra borítjuk. Amint kihűlt, bazsalikomlevelekkel díszítjük, tálaljuk. Elkészítési idő: 95perc

Kiemelt partnerünk