Vaníliás palacsinta recept

Recept elkészítése:

Vaníliás palacsinta recept

Hozzávalók:
12 db szokásos sült palacsinta,
4 evőkanál sárgabaracklekvár,
2 egész tojás,
1 teáskanál liszt,
1-2 evőkanál porcukor,
5 dl tej,
1 teáskanál vaníliás cukor,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral, és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékből vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.

Elkészítés ideje: 90perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: