Túrós palacsinta őszibaracköntettel recept

Túrós palacsinta őszibaracköntettel recept

Hozzávalók:
3 db tojás,
25 dkg liszt,
6-7 dl tej,
fél kg tehéntúró,
fél csomag mazsola,
6 evőkanál cukor,
fél kg őszibarack (vagy befőtt),
késhegynyi só,
sütéshez olaj.

Elkészítés:

      3 dl tejet habverővel csomómentesen elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 tojássárgájával, és lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni. Közben a barackok héját lehúzzuk, magvát kivesszük, és keskeny csíkokra vágjuk. Belekeverjük a mártásba, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és pihentetjük. A megmaradt lisztből és tejből, a 2 db egész tojással palacsintatésztát készítünk. Sózzuk, és szükség esetén szódavízzel hígítjuk. Palacsintákat sütünk belőle. Eközben a túrót burgonyanyomón áttörjük, összekeverjük a megmaradt cukorral, a mazsolával, majd a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és összedolgozzuk vele. Ezzel töltjük meg a palacsintákat, és tálaláskor az őszibaracksodóval borítjuk.

Elkészítés ideje: 80perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk