Mandulás rakott palacsinta recept

Recept elkészítése:

Mandulás rakott palacsinta recept

Hozzávalók:
2 tojás,
3 dl tej,
20-25 dkg liszt,
2-2 1/2 dl szódavíz,
1/2 dl olaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 gerezd fokhagyma
A töltelékhez:
10 dkg pörkölt, finomra darált mandula,
10 dkg juhtúró,
2 evőkanál sűrű tejföl,
ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítés:

      A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a tejjel és a liszttel. Simára keverjük, hozzáöntjük az olajat és a megfelelő mennyiségű szódavizet. Végül megsózzuk, megborsozzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük. 15 percig pihentetjük. Közben összekeverjük a mandulát, a juhtúrót, a tejfölt és a sót meg a borsot. A palacsintákat a szokásos módon (külön olaj vagy zsír hozzáadása nélkül), az első palacsinta sütése előtt kikent palacsintasütőben megsütjük. A mandulás krémmel egy-egy palacsinta egész felületét bekenjük, majd egymásra, tűzálló tálba terítjük, és befedjük. Előmelegített, forró sütőbe toljuk. Néhány percig sütjük, de nem pirítjuk meg, nehogy a teteje kiszáradjon. Cikkekre vágva tálaljuk. Sörrel vagy száraz fehérborral fogyasztva kiváló "korcsolya"; melegen és hidegen egyaránt nagyon jó.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: