Kakaós palacsinta recept

Kakaós palacsinta recept

Hozzávalók:
A tésztához:
100 g liszt,
2 tojás,
20 g cukrozatlan kakaópor,
1 zacskó vaníliás cukor,
20 g cukor,
1/4 l tej,
50g olvasztott vaj,
1 evőkanál rum.
A szószhoz:
100 g cukor,
1 kávéskanál citromlé,
100 g durvára vágott dió vagy mogyoró,
100 g tejszín,
4 evőkanál öreg rum,
50 g vaj,
25 g vaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A palacsintatésztát készítsük el a megadott hozzávalókból. Egy 20 cm átmérőjű palacsintasütőben süssünk 13-15 palacsintát a vajon. Készítsük el a szószt is: a cukorral, a citromlével és 2 evőkanál vízzel készítsünk aranybarna karamellt. Adjuk hozzá a tejszínt, a vajat, a rumot és a diót vagy mogyorót. 1 percig forraljuk. A palacsintákat a szósszal leöntve tálaljuk, akár forrón, akár hidegen.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk