Borsos palacsinta recept

Borsos palacsinta recept

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
2 tojás,
másfél dl tej,
1/2 dkg élesztő,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 gerezd fokhagyma,
1 púpozott mokkáskanál só,
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A kissé sűrűbb, olvasztott vajjal kevert palacsintatésztába élesztőt morzsolunk, langyos helyen fél óráig kelesztjük, hozzáadjuk a törött borsot, a megtisztított, összezúzott fokhagymát, és óvatosan beledolgozzuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A palacsintasütőt kiolajozzuk, felforrósítjuk, és a masszából a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk. Még melegen megkenjük tejföllel, négyrét hajtjuk, tűzálló tálra tesszük, majd a tetejére kenjük a maradék tejfölt. Előmelegített forró sütőbe téve addig sütjük, amíg a tetején piros kéreg nem képződik.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra