Raszolnyik - sóskaleves recept

Recept elkészítése:

Raszolnyik - sóskaleves recept

Hozzávalók:
400 g vese,
2 savanyú uborka,
1 petrezselyemgyökér,
1 kis zeller,
1 szál póréhagyma,
300 g burgonya,
150 g sóska,
50 g vaj,
2 tojássárgája,
1 dl tejszín.

Elkészítés:

      A vesét négyfelé vágjuk, hideg vízben jól megmossuk, majd ugyancsak hideg vízben feltesszük fõni. Ha forr, leöntjük róla a vizet, és friss vízben egy órát fõzzük. Közben a karikára vágott pórét, a vékonyra szelt gyökeret és zellert, valamint a sóskát a vajban megpároljuk, hozzátesszük a legyalult uborkát, felöntjük a vese leszûrt levével, beletesszük az öszszevágott burgonyát, a csíkokra vágott fõtt vesét, és addig fõzzük, míg a burgonya is meg nem puhult. A levesestálban elkeverjük a tojássárgáját a tejszínnel, és ráöntjük a levest.

Elkészítés ideje: 60perc

Receptek kategória: