Raszolnyik - sóskaleves recept
Hozzávalók:
400 g vese,
2 savanyú uborka,
1 petrezselyemgyökér,
1 kis zeller,
1 szál póréhagyma,
300 g burgonya,
150 g sóska,
50 g vaj,
2 tojássárgája,
1 dl tejszín.
Elkészítés:
A vesét négyfelé vágjuk, hideg vízben jól megmossuk, majd ugyancsak hideg vízben feltesszük fõni. Ha forr, leöntjük róla a vizet, és friss vízben egy órát fõzzük. Közben a karikára vágott pórét, a vékonyra szelt gyökeret és zellert, valamint a sóskát a vajban megpároljuk, hozzátesszük a legyalult uborkát, felöntjük a vese leszûrt levével, beletesszük az öszszevágott burgonyát, a csíkokra vágott fõtt vesét, és addig fõzzük, míg a burgonya is meg nem puhult. A levesestálban elkeverjük a tojássárgáját a tejszínnel, és ráöntjük a levest.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges