Kijevi alma recept

Kijevi alma recept

Hozzávalók:
1 kg alma,
5 dkg cukor,
szegfűszeg,
1/2 citrom,
10 dkg dióbél,
15 dkg áfonyalekvár,
5 dkg méz,
fahéj.

Elkészítés:

      Az almát megmossuk, belsejét kivájjuk, óvatosan - nehogy szétfőjön- megpároljuk, cukorral, szegfűszeggel, citrommal ízesített lében. A citromot csak néhány percig hagyjuk a lében, majd a levét kinyomjuk és kivesszük. Amikor lehűlt, megtöltjük az összetört dióbéllel, áfonyalekvárral, a méz keverékével és a sütőben kivajazott tűzálló edényben megsütjük. Melegen tálaljuk, fahéjas cukorral megszórva.

Elkészítés ideje: 25-30perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók